Printa Shop

Printa Budapest

A Printa az első olyan magyar márka, mely saját ihletésű környezettudatos termékek formatervezésével és gyártásával foglalkozik. Legyen szó emléktárgyakról, ruhakollekcióról, kiegészítőkről vagy grafikáról, ideológiánkat alapjaiban Budapest, az öko-divat és a szitanyomás határozzák meg.

A Printa Pest Collection részét olyan darabok képezik, melyek nemcsak környezetkímélő anyagokból és eljárással készülnek, hanem új kontextusba helyezik a már megszokott szuveníreket. Többek közt pólókat, táskákat, füzeteket és képeslapokat készítünk, amelyeket Budapest nem hivatalos jelképeivel, különleges és egyedi szitanyomott mintákkal díszítünk. Grafikáinkat a főváros forgataga, a street art, a tipográfia és a szubjektív térképek inspirálják.

A környezettudatosságot kiemelten fontosnak tartjuk, ezért a ruhakollekciónk célja, hogy felhívja a figyelmet az alternatív anyaghasználatra és a ‘slow fashion’-re. Az AWARE by Printa hazánk egyetlen öko-divatvonala, mely a kiselejtezett ruhadarabok újhasznosításával foglalkozik. Az ‘upcycling’ alapelveit követve a régi textileket átfestjük, átszabjuk, sajátos nyomattal látjuk el és a felfrissített anyagokból új és egyedülálló darabokat hozunk létre. Régi bőrkabátok, férfiingek, pulóverek, vintage darabok valamint háztartási textíliák és ipari textil maradékok válnak kezeink alatt újra értékessé és hasznossá.

A Printa Limited Edition egy igazán fiatalos és városi képgyűjtemény, amely népszerű és feltörekvő magyar grafikusok szitanyomott munkáiból áll. A kézzel nyomott printek a Printa szitanyomó stúdiójában készülnek 40 darabos limitált példányszámban. A művészek egyedi alkotásaikat számozzák és szignóval is hitelesítik.

A Printa több mint egy üzlethelyiség; élettér és életérzés. Épp ezért alakítottunk ki egy kis kávézót és galériát is, hogy az érdeklődők ne csak a vásárlás örömével, hanem újabb élményekkel is gazdagodhassanak.

Jelenleg Budapesten kaphatóan termékeink, illetve szitanyomataink már a webshopon keresztül is megrendelhetőek.