Zita kedvenc munkaruhája: az overál!

Majoros Zita, a Printa tervezőjének legújabb SS23 Creative Utility kollekciója két fogalomból inspirálódott; a kreativitásból és a praktikumból. Zita a darabokkal mindenkit a szabadidejének kreatív eltöltésére ösztönöz: a kollekció felhívja a figyelmet az alkotói folyamatok fontosságára, pontosabban azok mély, minőségi megélésére.

A kollekció egyik kulcsdarabja a ZW natúr női overál, ami Zita kedvenc munkaruhája. Olvass tovább, hogy megtudd, miért!

Created with the wearer in mind!

Ezt az overált Zita kifejezetten alkotáshoz tervezte, szem előtt tartva annak minden részletét, igényét.

TÚLMÉRETEZETT SZABÁS - Az overál direkt nagy és bő, hogy semmiképp se akadályozzon a szabad mozgásban. Ez az overál még a legnyűgösebb napokon is maximális kényelmet nyújt, ha pedig megunod az oversized sziluettet, csak húzd meg egy övvel derékon!

STRAPABÍRÓ ANYAGHASZNÁLAT - Az overál nyers pamutvászon anyagból készül, ami nem csak komfortos viselet, de az egyik legellenállóbb textil is egyben, amely gyorsan szárad, így alkotás közben tényleg semmi nem állhat az utadba.

Fashion-forward, Earth-friendly!

Ahogy a Printa minden terméke, a ZW natúr overál is úgy készül, hogy a lehető legkisebb ökológiai lábnyomot hagyja maga után.

ZERO WASTE - Egy ruhadarab, amely nem termel textilhulladékot? A natúr női overál zero waste szabászati technikával készül, így az elkészítése során nem keletkezik felesleges textilhulladék, hiszen az anyag egésze felhasználásra kerül.

MONO TEXTÍLIA - Az overál mono textíliából, azaz nyers, festetlen pamutvászonból készül. Ez a fenntarthatóság szempontjából előremutató, mivel egy szennyezetlen mono textília jóval nagyobb eséllyel kerül sikeres és könnyű újrahasznosításra, sokkal egyszerűbben megoldható az utóélete.

KÖRNYEZETBARÁT ELEMEK - Ez a kulcsdarab részleteiben is fenntartható, ezért még a rejtett gombjai is fából készültek.

"Maga az overál is olyan, mint egy üres vászon. Ahogyan dolgozunk benne, és rákerülnek a festékek, anyagok, ahelyett, hogy veszítene az értékéből, még nyer isl" - Majoros Zita

Nézd meg a teljes videót, amelyben Zita a natúr overálról mesél személyesebben!

Zita kedvenc munkaruhája nem csak natúr, de homokszínű és mintás változatban is elkészült!