Az erő és gyengédség kettőssége: AEDEN

Férfi kollekció a patriarchális rendszerben

Az öltözködés mindig is mélyebb jelentéssel bírt, mint amit első pillantásra látunk.A ruházat nem csak fed és véd minket, hanem a kultúra, a társadalom és az identitás
kifejeződése is.
Varga Bálint Dániel grafikáival az új AEDEN férfi kollekció nem csupán egy divat produktum, hanem egy gondolatfelvetés a patriarchális rendszerről és annak hatásairól a férfiakra.

AEDEN

Az AEDEN kollekció tervezésekor Bálint abból
indult ki, hogy a férfiak is áldozatai lehetnek a patriarchális rendszernek. Bár a patriarchátus előnyökkel járhatott a férfiaknak hatalom és kontroll formájában, ám ez ugyanúgy lehet káros és destruktív a számukra és környezetükre egyaránt. Ezt a gondolatot növények és virágok növekedési mintái jelenítik meg. Azt szimbolizálják, hogy a férfiak is zárt térben kényszerülnek haladni, és ahhoz, hogy valóban kibontakozhassanak, új alapokra és gondolatokra van szükség.

AEDEN

Valódi teljesség

A patriarchális rendszerbe születés már gyerekkortól kezdve hatással van a fiúk gondolkodására és viselkedésére. Szigorú normákra tanítja őket: szerepekre, színekre, helyekre és szokásokra. A férfiak sokszor voltak már áldozatai vagy haszonélvezői ennek a rendszernek, és álszent lenne azt állítani, hogy már nem azok. Azonban most itt az idő újragondolni, hogy mi is az igazi erő és mi a valódi teljesség.

Tipográfia

Az AEDEN kollekció szöveges részei erre a gondolatmenetre hívják fel a figyelmet. Ezek a szavak és mondatok arra ösztönöznek, hogy nézzünk szembe a patriarchális rendszer által a
férfiakra kiszabott korlátokkal, és hogy találjunk új alapokat, melyek lehetővé teszik a valódi önmaguk megélését. Ez nem könnyű feladat, ám a változás csak így lehetséges.

Erő és gyengédség

A kollekció fotózásának helyszínei is ezt az erő és gyengédség kettősségét tükrözik; a szigorú betondzsungel mellett a természet szépségét és könnyedségét is láthatjuk. Ezek a helyszínek szimbolizálják, hogy mindannyiunkban jelen van egyszerre az erő és a gyengédség, és mindkettő ugyanolyan fontos része a férfi létezésnek is.

AEDEN férfi kollekció

Szerencsések vagyunk, hogy láthatjuk az AEDEN születését, ezt a férfi tervezőtől kifejezetten férfiaknak szóló kollekciót, amit most megtaláltok a webshopunkban! Légy a változás része te is!

1 / 6