Milyen övet válassz a testalkatodhoz?

Milyen övet válassz a testalkatodhoz?

 Egy stílusos öv az egyik legpraktikusabb kiegészítő, hiszen rengeteg féleképpen viselhető és bármely ruhadarabot nem csak feldob, de jelentősen meg is változtatja azt: formálja a szett stílusát és sziluettjét is. A Printánál különösen szeretünk övekkel játszani: a könnyed, oversized darabok – amik nálunk nagy számban megtalálhatóak – kifejezetten sokoldalúan alakíthatóak.

Most pedig lássuk, hogy milyen övet érdemes választanod a testalkatodhoz!

MAGAS TESTALKAT

A magas hölgyeknek kifejezetten jól állnak a szélesebb, nagyobb felületű, akár mintával is díszített övek. Ilyen statement darabokat érdemes inkább derékon hordani, csípőn pedig meghagyni az átlagos vagy kisebb méretű öveket. Ilyen például az ecsetvonásos juta pamut-poplin övünk, amely egy igazán egyedi kiegészítő, mégis ízléses és letisztul

ALACSONY TESTALKAT

Az alacsonyabb hölgyeknek célszerű minél vékonyabb övet választaniuk, mert ez optikailag nyújtja a testet. Ha ez derékon kerül megkötésre és még a ruhadarab színével is azonos, akkor még dominánsabb lesz ez a hatás. Ehhez tökéletes lehet például a fekete kötél övünk.

RÖVIDEBB FELSŐTEST

Rövidebb felsőtestet optikailag könnyedén lehet ellensúlyozni egy a derék és a csípő között lazán megkötött övvel, amely így félkör alakot formálva kellő egyensúlyt teremt. Erre a célra ideális lehet egy kender öv, amelynek szép az esése, mégis kellően határozott. Ezeket a Printánál Mengyán Anikó készíti, fenntartható és strapabíró kenderből.

MASZKULIN TESTALKAT

Ha fiúsabb testalkatod van, akkor bárhol is kösd meg az öved; derékon, csípőn vagy a kettő között, mindig érdemes bő ruhával vagy felsővel hordani, és azt lazán kihúzni az övből. Ez szélesebb csípő és vékonyabb derék illúzióját fogja kelteni. Tanácsos vékonyabb, erősen megköthető övet választani, akár csak ez a natúr kötél öv.

ERŐSEBB CSÍPŐ

Szélesebb csípőjű hölgyeknek ajánlott kerülni a csípőn hordott övet, mert még jobban erősíti azt a területet, ellenben csodásan fog mutatni egy a derékon megkötött darab. Ez lehet egy minél hangsúlyosabb öv, hogy a figyelem arra a területre kerüljön. Erre a célra tökéletesen megfelelhet a bézs len megkötős övünk.

SZÉLESEBB VÁLLÖV

A szélesebb vállöv szépen ellensúlyozható egy csípőn hordott övvel, mert az optikailag erősíti azt a területet és oda tereli a figyelmet. A csomózós fekete bőr övünket bátran ajánljuk, egy igazi klasszikus darab egy kis csavarral! 

 

Cikkünkkel csak ötleteket és inspirációt szeretnénk adni, de legyen bármilyen testalkatod is, ha egy öv tetszik és jól érzed magad benne, akkor biztosan ideális választás számodra!