Hogyan készíts dekoratív szárazvirág csokrot? - Majoros Zita tippjei

Hogyan készíts dekoratív szárazvirág csokrot? - Majoros Zita tippjei

A virágcsokrok szuperképessége, hogy egy szempillantás alatt bármely helyiség hangulatát feldobják. Szárazvirágokból készítve sokkal tovább élvezheted a látványt, ráadásul vizük sincs, amit cserélned kéne, és a szárukat sem kell vágással frissítened. Persze elsősorban nem a könnyen kezelhetőségük, hanem a törékeny esztétikájuk miatt szeretjük őket annyira, a Printa üzletet is gyakran díszíti egy-két csokor. Kész kompozíciókat is hazavihetsz, de ha időd engedi, és még kedved is támad hozzá, akkor adj neki egy esélyt, mert egy végtelenül meditatív, szórakoztató folyamat!

Nem titok, hogy Majoros Zita, a Printa tervezője menthetetlenül rajong a szárazvirágokért, ezért megkértük, hogy készítsen három csokrot, és ossza meg velünk a tippjeit. Bár saját magát amatőrnek vallja a terepen, a csokrai láttán erősen kételkedünk ebben az állításban.

 

 

Hol szerezd be a szárazvirágokat?

 

"A képeken látható szárazvirágok egy részét még nyáron Felsőörsön szedtem, a többit pedig a virágpiacon és az Arbonikától szereztem be. A séták során - persze inkább tavasszal és nyáron - mindig érdemes nyitott szemmel járni, mert gyönyörű növényekre lehet lelni, amiket aztán otthon kiszáríthatunk. " - Majoros Zita

 

 

A KLASSZIKUS

Az első egy klasszikus, eklektikus csokor, aminek elkészítésénél végig a két oldal kellemes aszimmetriájára kell törekedni. Bátran hagyj meg egyes szárakat hosszabbra, hogy azok nagyobb figyelmet kapjanak, és izgalmasabbá tegyék az összképet!

 

Vörös dekor váza

 

A LOMBKORONA

Zitát ennél a kompozíciónál a dús lombkoronák inspirálták, a csokor szerteágazó és sűrű, egyből megragadja a tekintetet. Az egészet szinte csak fehér sóvirág teszi ki, ami azt az optikai csalódást kelti, mintha egy finom réteg hó ülne rajta.

 

Fekete váza

 

DIMENZIÓK

Ez a csokor két könnyen beszerezhető szárazvirág, a nád és a cickafark kombinációja. Ennél a variációnál a csokor esszenciáját a különböző dimenziók adják, ezért arra ösztönzünk, egyes szárakat merj indokolatlanul hosszúra hagyni, és apró vázába túlméretezett csokrot komponálni!

 

Bézs pöttyös váza

 

Reméljük, Zita tippjei hasznodra válnak, és meghoztuk a kedved a csokorkötéshez!