Mi kell a tökéletes kuckózós estéhez?

Mi kell a tökéletes kuckózós estéhez?

Ha úgy gondolod, a kuckózós esték a lusták hóbortja, és semmi hasznuk, akkor nagyot tévedsz. Ha csak egy rövidke időre is, de mindenkinek szüksége van rendszeres öngondoskodásra. Egy minőségi kikapcsolódás fizikailag és pszichésen is feltölt, így elkerülheted a hétköznapi túlcsordulást. Lássuk, mik azok a kiegészítők, amikkel még édesebbé teheted a semmittevést!

 

 

1.) Merülj el a legpuhább anyagokba!

Válaszd ki a kedvenc otthoni szetted, amiben a legkomfortosabban érzed magad! Ha minket kérdeztek, akkor a tökéletes relaxáló look egy meleg gyapjú zokniból, egy kényelmes melegítőből, egy selymes tapintású tencel felsőből és egy extra réteg kardigánból áll. Az általunk használt anyagok többsége olyan puha, hogy felérnek egy öleléssel.

 

Komponáld a puhaságot magad köré is! Kicsit olyan ez, mint gyerekként bunkert építeni a szoba közepén, tekints rá egy játékként! Akár a kanapén, akár az ágyban tervezed a relaxálást, nem árt, ha van körülötted egy-két - vagy rengeteg - párna. Minden enteriőrhöz van egy szitanyomott párnahuzatunk, válogass kedvedre!

 

A kuckózós esték elmaradhatatlan kelléke pedig a takaró. A téli szezonra megálmodtuk a saját verziónkat is, újrahasznosított pamutfonalból, szitanyomott Formes rávarróval, ötféle színben.

 

 

2.) A körítésről se feledkezz meg!

Most, hogy megépítetted a saját kis világod, jöhet a körítés. A dán hygge szemlélet köztudatba szivárgása óta tudjuk, hogy a gyertyák majdnem olyan fontosak, mint a takaró. A lángjuk bizonyítottan nyugtató hatású, és egész egyszerűen hangulatossá teszik a környezeted. A webshopon találsz illatos méhviasz gyertyát vagy repceviasz vacsora-és tömbgyertyát. Mindhárom környezetbarát és cseppmentes.

  

A kedvenc italod se felejtsd el, jöhet a forró csoki vagy egy melengető tea a kedvenc bögrédben, de akár egy pohár illatos bor is! Apró falatokat is készíthetsz magadnak, de szánj időt az igényes tálalásra, mintha csak másnak kedveskednél vele.

 

Fekete tálca
Zsiga Renáta kicsi dekor csésze - fekete, vörös, bézs

 

 

3.) Mit olvasol?

Az olvasás az egyik legpihentetőbb szórakozás, de ha éppen úgy érzed, hogy még ennyi kapacitásod se maradt, akkor jöhetnek a filmek és a sorozatok. Bátran vedd elő a vállalhatatlan kedvenceid is, ha egyszer úgy érzed, most erre van szükség. Mikor hallgattál zenét utoljára úgy, hogy nem csináltál mellette semmi mást? Helyezd magad teljes kényelembe, hunyd le a szemed, és figyelmesen hallgasd a kedvenceid, meglátod mennyire más lesz így! Egészen más programot is választhatsz: a körömfestéstől a színezésen át a rajzolásig bármi megteszi, ha lelassulhatsz közben.

 

 

+1) Vesd papírra a gondolataid!

Úgy gondoltuk, a füzeteknek is a listában a helye, mert bármilyen kikapcsolódást is választasz, mindig hasznos, ha közben kiürítheted a fejed. Amikor időt töltesz magaddal, a gondolatok buzgóbbak lehetnek, ezért azt tanácsoljuk, írd ki őket magadból, legyen az bármi! Nem kell világmegváltó gondolatnak lennie, senki nem fogja megnézni. Akár azt is papírra vetheted, hogy milyen finom a gyümölcstál, amit magadnak készítettél, vagy milyen olcsó húzásokkal van teli a film, amit nézel.

 

Fekete csatornafedeles füzet

Fekete épületek füzet

 

 

 

Reméljük, a cikkünk meghozza a kedved az öngondoskodásra, és ezentúl az énidő is helyet kap a naptáradban!