PRINTA CRUSH - interjú Rácz Anikóval, a HANNABI márka megálmodójáva

PRINTA CRUSH - interjú Rácz Anikóval, a HANNABI márka megálmodójáva

Zitát mindig is érdekelték az olyan személyek, akik értékteremtők a területükön, ezért új cikksorozatot indítunk, amelyben őket ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről - akikbe némiképp szerelmesek lettünk.

Szerelmünk egy csöppet sem alaptalan: a Printa crushok tökéletesen egy húron pendülnek a Printa filozófiájával és vizualitásával egyaránt. A sorozatban megjelenő nők jelentős közösségformáló és inspiráló erővel bírnak: a munkásságukkal és az egész lényükkel egy élhetőbb, szebb és fenntarthatóbb hellyé teszik a világot.

 

"Igyekszem a szívem szerint élni és megtáncolni, amit hoznak a mindennapok, legyen az lehetőség vagy probléma. Szép megoldásokat keresek, amik egyensúlyt hoznak, de megtanultam megvívni a csatáimat is." 

 

A Printa Crush első szereplője Rácz Anikó, a HANNABI márka megálmodója és alapítója. Anikó és kreatív csapata 12 éve tervez egyedi kanapékat, amelyek nem csak letisztultan stílusosak, de teljesen személyre szabhatók: ezzel ösztönözve a vásárlókat a tudatos választásra. Az egyedi bútorok akár generációkon keresztül kiszolgálhatják a használóikat a magas minőségnek és a különböző igényekre szabhatóságnak köszönhetően. A weboldalukon ráadásul egy Second Chance menüpont is található, ahol használt HANNABI kanapéknak segítenek új otthont találni. Anikót a missziójáról, az öltözködéssel és önmagával való kapcsolatáról kérdeztem, és még egy fun factnek is maradt hely.

 

  

Mi a missziód?

Igyekszem a szívem szerint élni és megtáncolni, amit hoznak a mindennapok, legyen az lehetőség vagy probléma. Szép megoldásokat keresek, amik egyensúlyt hoznak, de megtanultam megvívni a csatáimat is. Szakmailag azt képviselem, hogy az élet lehet örömteli és komfortos felesleges felhalmozás nélkül is, ezért a Hannabi csapatával egy egyszerűbb, emberléptékű életstílust szeretnék népszerűsíteni. Ehhez a dizájn egy kreatív problémamegoldó szemléletet, amit nem csak a munkámban tudok hasznosítani. 

  

Milyen ruhákban szeretsz alkotni, miben érzed jól magad?

Legnagyobb örömömre a pizsama az új black: nagyon sok laza, kényelmes, finom anyagú ruhát lehet most ruhát beszerezni. Van olyan darabom, amiről a mai napig nem tudom eldönteni, hogy pizsi vagy estélyi. :D Ezek az ideális home office ruhatár jellemzői, én pedig nagyon szeretek az otthonom nyugalmában, kényelmesen dolgozni. 

 

  

A tervezésnél különös figyelmet fordítasz az anyaghasználatra, ez az öltözködésnél is így van?

Kényelem, tartósság és szerelem a szempontjaim Szerintem nincs minden szempontból fenntartható anyag, a műanyag szemétként, a természetes anyagok a termesztésükkel terhelik meg az amúgy is fáradt ökoszisztémát. Így az az igazán fenntartható, amit van okunk megtartani, és nem kerül ki az otthonunkból. Igyekszem minőséget vásárolni, hazai tervezőket támogatni, és nagyon vigyázok a ruháimra. Sok több évtizedes darabom is van, például amiket még kamaszként használtam, de akad olyan 70-es évekbeli darab is, ami ma már nagyi korú, de még használható. 

  

Én személy szerint most 45 évesen nagyon jól érzem magam a bőrömben, talán most vagyok a leginkább önmagam. Te hogy vagy ezzel, milyen pozitívumokat, könnyebbségeket tapasztalsz az idő haladtával?

Igen, egyrészt hasonló dolgokat élek meg, megnyugtató és bensőséges lett a kapcsolatom magammal, amit a negyvenes évek hoztak meg. Másrészt az elmúlt évek eseményei olyan kihívások elé állítottak magánemberként és vállalkozóként is, amihez néha minden rutin és önismeret is kevés. 

 

 

Fun fact! Mesélj valami érdekes, különös vagy vicces dolgot magadról!

Egy valami tesz boldogabbá, mint egy nyugodt nap az otthonomban, vagy egy séta az erdőben a férjemmel: ha táncolhatok. Lehetőleg a barátaimmal, mezítláb a szabadban kifulladásig. El is követünk mindent, hogy ez minél többször megtörténjen, most már saját kis fesztiválokat szervezünk magunknak évente több alkalommal, ahol néhány napra elfelejthetjük a  gondjainkat.

 

 

Rácz Anikó munkásságát a Hannabi Instagram, Facebook és weboldalán követheted figyelemmel.