Kosár

Kosár bezárása

A Printa csapata

Majoros Zita
Tulajdonos, tervező

A vizuális alkotás és a környezetvédelem egyaránt még gyerekkorom óta foglalkoztat. Grafikusként végeztem a Képzőművészeti Egyetemen, 2006-ban pedig első saját üzletet nyitottam Bolt néven, ez volt a 2009-ben megnyitott Printának az előzménye.
A cég működése, különböző folyamatok, a csapat összehangolása és nagyobb döntéshozások mellett termékek tervezése is az én feladatom. Hogyan lehet egy termék igényes, különleges és emellett még kis ökológiai lábnyommal is készüljön, ez a kérdés ami a legjobban foglalkoztat.
A környezettudatosság az életemre is nagy hatással van, zero waste alapelveket követve igyekszem élni a mindennapjaimat, családom, kutyám és házi növényeim társaságában. 

 

Lébényi Anna
Management, gyártás és tervezés

2013 óta dolgozom a Printánál. Mindig is fontos volt számomra a fenntarthatóság, a permakultúra és az újrahasznosítás. Végzettségem szerint építészmérnök vagyok, amit a munkám során napi szinten kamatoztatok a tervezési és projekt koordinálási teendőim során, mint például a Printa és Aware by Printa almárkáink, vagy éppen a szitanyomó stúdiónk gyártási folyamatainak irányításánál. Leginkább az új vagy újragondolt kézműves tárgyak tervezése és megvalósítása áll közel hozzám, ahol lehetőségem van más mesteremberek munkáival összehangolni elképzeléseimet. Fontos számomra a kiegyensúlyozott, egészséges csapatszellem, pozitív példamutatás és a szociális érzékenység szem előtt tartása a munkahelyi közösségen belül. Szabadidőm nagy részét szeretem vízisportokkal, túrázással vagy asztalos műhelyekben intarziázással tölteni.

 

Ágoston Eszter
Marketing és szövegírás

Egy kis cégnél mindenki foglalkozik mindennel. Az izgalmas Excel-táblák világából kerültem ide, először eladóként, majd pár hónap múlva az irodában találtam magam, ahol a könyvelésünk előkészítése, az eladók segítése, a Facebook oldalaink és a webshop menedzselése, a megkeresésekre reagálás, beszerzés, és még sok más a feladatom - néha hosszú mondatokat írok magamról :) Sokat tanultam itt a fenntarthatóságról, arról, hogy kis változásokkal is nagy hatást lehet elérni a saját életedben és a környezetedben is. A legjobban azt szeretem itt, hogy a meetingjeinken együtt reggelizünk. A szabadidőmben szeretek új recepteket kipróbálni, grafikus projekteken dolgozni, növényeket gondozni és sorozatokat nézni.

 

 

Petrovics Eszti
Értékesítési munkatárs, webshop manager

Alkalmazott látványtervezőként diplomáztam a Képzőművészeti Egyetemen, korábban textiltervezést illetve ruhaipari ismereteket tanultam. Pár éve már design körökben forgolódom, azon belül a divat és a hagyományos képzőművészeti technikák a fő érdeklődési köröm. Itt a Printánál - kis cég lévén - mindenki millió dologgal foglalkozik egyszerre, mindig vannak új kihívások, így sosem unatkozunk. Csapatként dolgozunk azon, hogy minél többen megismerjenek minket és a fenntartható designt. Legjobban talán azt szeretem a munkámban, hogy rengeteg lelkes, környezettudatos, helyi designra fogékony emberrel találkozhatom a világ minden tájáról, akik nap mint nap elmondják, hogy mennyire jó, és kell az, amit mi képviselünk.

 

Oravecz Kata
Értékesítési munkatárs, styling

Nehéz lenne röviden megfogalmazni, mivel is foglalkozom a Printában. A MOME textiltervező szakán diplomáztam, ehhez mérten a vásárlókkal való kapcsolattartáson kívül besegítek a gyártásban, illetve stylist feladatokat is ellátok egy-egy fotózás erejéig. Újabb és újabb zero waste megoldásokat kutatva pedig a bolt és a csapat életének zöldítése az, ami szívügyem a mindennapok során.

 

 

Ladjánszki Dóra
Stúdiós munkatárs, grafikai tervezés

Lassan négy éve dolgozom a Printában. A fõiskolán festő/ illusztrátor képesítést szereztem, és kötelező szakmai gyakorlatom megszerzése céljából jelentkeztem a cég gyakornoki programjába. Jelenleg már számos területen dolgozom itt. Elsõsorban a stúdióban lehet megtalálni. Stúdióvezetõként a kigondolt termék megvalósításán dolgozom, így egyrészt a gyártással kapcsolatos feladatokat végzem el. A gyártás beütemezésében is részt veszek, és a stúdió leghatékonyabb működéséért is felelek. A szitanyomás technikáját lehetõségem van gyakornoki mentorként oktatni. Számomra ez azért nagyon kedves elfoglaltság, mert ilyenkor segíthetek a hozzánk jelentkezõknek elsajátítani ezt a különleges technikát, továbbá a Printában a kreatív tervezõi munkálatokban is részt veszek. Így tervezõként, az arculati elemek létrehozásában, és kivitelezésében segítek. Nemrég volt saját illusztrációmból első önálló kiállításom a Printában. A szitanyomás elsősorban sokszorosított grafikai eljárás, azonban úgy gondolom nagyon sok kísérletezésre ad lehetõséget, és akár létrehozható vele egyedi és megismételhetelen képzőművészeti alkotás is. Azt hiszem, a szitanyomás technikájából és szeretetéből adódóan ez a paradoxon is inspirál tervezési munkálataim során.

 

Silek László
Stúdiós munkatárs

A Printa csapatát erősítem közel ötödik éve, mint gyártásért felelős , de egyéb folyamatokban is közreműködöm.
Kedvenc területem a textil- és papírnyomás, a tervezési folyamat során lehetőséget kapok a kísérletezésre, ilyenkor igazán kiteljesedhetek. Az anyagok beszerzése és előkészítése szintén a munkaköröm része.
A gyakornokok betanítása és professzionális felügyelete mindennapi munkám szerves részét képezi: szívesen segítem őket, hogy elsajátíthassák a folyamatainkat és olyan ismereteket szerezzenek, melyeket a mindennapok során hasznosítani tudnak immár önállóan is.