Kedvezményezett neve: Printa Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:
„A Printa Kft. fejlesztési projektje”

Szerződött támogatás összege: 46 169 512 Ft

Támogatás mértéke. 70%

Projekt tervezett befejezésének dátuma: 2022.05.31.

Projekt azonosítószáma:
VEKOP-1.2.7-20-2021-00114


Projektleírás:

A projekt célja a gyártási tevékenység házon belülre hozása és fejlesztése. Speciális gyártási feladatokat kell megvalósítani, mert a ruhákat újrahasznosított alapanyagokból készítik. A speciális elvárások miatt  nehéz vagy lehetetlen külső gyártót találni, a felügyelet menedzselése is nehézkes. Az új eszközökkel házon belül megoldható a speciális darabok gyártása is.

A környezettudatos szitanyomó stúdió műanyagmentes vízbázisú festékeket használ, melyek nem igénylik oldószer használatát. Az új eszközök egyrészt felgyorsítanák és automatizálnák a textilszitázást, másrészt növelnék a rugalmasságot. Ennek megfelelően a projekt megvalósításával többek között a szitanyomó asztal segítségével nagyobb textildarabok nyomása válna lehetővé, a hőalagúttal automatizálható válna a mintarögzítés, a levilágító asztallal tízszer gyorsabban levilágíthatók lennének a szitakeretek. Mivel az igényelt hőprés kétszer nagyobb a mostaninál, a pólóknál lehetővé válna a nagy minták (ezek a márka védjegyei) egyszeri rögzítése (az eddig kétszeri helyett), ami felére csökkenti a folyamat időigényét, ezzel növelve a termelékenységet. Az új köztesszárító automatizálná a többszínű szitázott termékek gyártását (az eddig manuálisan, hőlég-fúvóval végzett köztes szárítás helyett).Az új eszközök biztosítanák az igényekre történő gyorsabb reagálást, új termékvonalak létrehozását is, amelyek mind a projekt részeként létrejövő eredmények.

A projekt végrehajtásához szükséges és a pályázatban megjelölt tétel a ruhák gyártásához felhasznált alapanyag, amik a termékek létrehozásához elengedhetetlen,, másrészt a megvalósítási helyszín átalakítására, korszerűsítésére. A helyszín (műhely) fejlesztésére azért van szükség, mert az új gépek és eszközök elhelyezése és üzemeltetésük biztosítása így válik ideálissá.

A projekt további része a külpiaci megjelenés megerősítését célozza. A vállalkozás a projektben létrehozott új termékeket egy online showroomban kívánja népszerűsíteni, mivel a vállalkozás fontos piacát képezik a nyugat-európai környezettudatos vásárlók. Az online showroom emellett lehetőséget biztosít arra, hogy potenciális üzleti partnerekkel, viszonteladókkal kerülhessenek kapcsolatba. A vállalkozás a Fairling online showroomot használja, ehhez kapcsolódóan jelölte meg a pályázatban a fotózás pontot, amely szükséges ahhoz, hogy a termékeit a megfelelő minőségben tudja prezentálni az online térben. A projekt része még a  marketing tevékenység, ennek célja a releváns célcsoport elérése, az új termékek bemutatása, értékesítése külföldi social media hirdetések segítségével.

A projekt megvalósításához új alkalmazottak munkába állítására lesz szükség. Ennek finanszírozásához szükséges a megjelölt bérköltség-támogatás.

A projekt része továbbá a gépek irányításához, az adminisztrációhoz és a tervezéshez szükséges IT háttér korszerűsítése, ami 3 korszerű laptop beszerzését jelenti.

A projekt abszolút fenntartható figyelembe véve a jelenlegi humán erőforrás szakmai ismereteit, a márka történetét, valamint a környezettudatosság globális térhódítását. Mindez a termelés és a bevétel növekedését vonja maga után

A márka üzletének vásárlói közül teljesen eltűntek a turisták a járvány miatt. A projekt révén lehetőség nyílik potenciális külföldi vásárlók elérésére is, akik ezt az űrt részben betölthetik.

Csatlakozz a Printa Community-hez!
Értesülj elsőként híreinkről, új termékeinkről és a promóciókról, és legyen tiéd a 10%-os kedvezmény kupon!
No thanks

Elérhezőség