Egy belső utazásra invitálunk: itt a Printa SS22 Sentience kollekció!

Egy belső utazásra invitálunk: itt a Printa SS22 Sentience kollekció!

A Printa SS22 kollekcióját négy különböző minta határozza meg, amelyeket a tervező, Majoros Zita intuitív módon hozott létre. Ennek eredményeképp megszületett egy érzelmek vezérelte kollekció, amely éppen az ösztönös alkotási folyamattól lett igazán autentikus. A Sentience négy mintája megmutatja, hogy milyen, amikor az a koncepció, hogy nincs koncepció, csak sugallatszerű, szabad gondolatok.

 

Journey mintás fekete női pulóver

Colour block cargo nadrág

 

A Sentience darabok a tavaszi-nyári szezonra készültek, a funkcionalitásuk mégsem ragad meg csupán a meleg napoknál: a pulóverek, a hosszú ujjú felsők és ruhák, a blézerek és a slouchy nadrágok tökéletesen helyt állnak a kora tavaszi időben, és a hűvösebb nyári estéken is, valamint lehetővé teszik a sokoldalú párosítást, rétegezést. A perzselő napsütést pedig a pillekönnyű ruhák, az aszimmetrikus szoknyák és a könnyed toppok segítik stílusosan átvészelni.

 

Bordó kötött gumis ujjú tunika

Natúr biopamut gumis derekú szoknya

 

Mindenki kedvence, a népszerű slouchy nadrág a Sentience kollekcióval izgalmas pisztáciazöldben és fluent mintával is elkészült. A kiegészítők terén sem szenvedünk hiányt: az óriás tote bag ezentúl natúr, sok zsebes és (jóga)matrac tartós változatban is elérhető. Az eddigi legédesebb Printa táska is napvilágot látott: egy apró, hosszú pántos henger juta táska kísérhet el minket a nyári sétákra.

 

Fekete hevederes juta shopper 

 

Journey, fluent, folium és fragment - a négy Sentience minta. A journeyt az útkeresés, a belső utazás és a földrajzi vonalak ihlették, míg a fluentet a hullámok, a folyók, az energiaáramlások és a flow inspirálta. A folium levélszerű formái a természetet, a harmóniát és a belső nyugalmat idézik. A fragment pedig a minket körülvevő és elárasztó információtöredékek lenyomata, amik puzzle darabokként szétesve, mégis kollektíven léteznek, és önkéntelen áthatják a mindennapi víziónkat.

 

Henger juta táska

 

A kollekciót kétpólusú vonalvezetés jellemzi: a határozott szabásvonalak mellett a légies, szabad esésű darabok is egyaránt helyet kaptak, így ez a két ellentét egy kellemes kontrasztot alkot, és egyensúlyba helyezi egymást. A kollekcióban arányosan összemosódnak a feminin és maszkulin vonások is. Az oversized sziluettel pedig nincs új a Nap alatt a Printa esetében. A túlméretezett fazonok nem csak a komfortot és a stílust szolgálják, hiszen a legpraktikusabbak a kánikulában, egyes darabok ráadásul extra volument is kaptak az ujjaknál, a deréknál vagy épp a vállaknál.

 

Folium miniruha 

 

A színskála a nyári örömöket idézi: homokszín, makulátlan fehér, csokoládébarna, fekete és egy csipetnyi padlizsánra hajazó bordó, az évszak frissességére pedig az élénk rózsaszín és a krémes pisztáciaszín reflektál. Az eltérő minták ellenére a darabok könnyedén kombinálhatók egymással, a Sentience egy koherens világot alkot.

 

Rózsaszín aszimmetrikus női felső

 

A Printa ezúttal is kizárólag természetes anyagokba borít minket: GOTS és OEKO-TEX minősítésű biopamutba, natúr pamut-és lenvászonba, különlegesen strukturált jacquard anyagokba és - a pulóverek esetében - újrahasznosított pamutba. Mint mindig, a minták most is kézzel, vízbázisú szitanyomással kerültek rá az egyes darabokra a Printa műhelyben.

 

Fragment mintás fekete női overál 

 

A Printa SS22 Sentience kollekció megtekinthető a webshopon és a Rumbach Sebestyén utcai üzletben.

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.