Majoros Zita

TULAJDONOS, TERVEZŐ

Szerbiában születtem, és a Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomáztam képgrafika szakon. A Printát 2009-ben alapítottam, és amolyan kreatív játszótérnek képzeltem el, ahol megvalósíthatom az összes ötletemet. Idő kellett ahhoz, hogy megértsem, a munkám nem csak kreatív feladatokból áll - nagyon lassan tanultam bele a cégvezetésbe. Fő feladataim a kreatív tervezés és vezetés mellett a csapatvezetés, üzleti tervezés és kivitelezés, valamint kapcsolattartás a marketing ügynökséggel és egyéb partnerekkel. Most már a munkám minden része motivál, egyszerre a hobbim és a hivatásom is, úgyhogy igazán szerencsésnek mondhatom magam.

Deák János

GYÁRTÁSVEZETŐ, SZABÁSZ

A textil- és divatiparral a középiskolai tanulmányaim alatt kezdtem el ismerkedni, ahol elsajátítottam a szabás-varrás alapjait. Tanulmányaimat az Óbudai Egyetemen folytattam termék-és formatervező mérnök szakon, ahol a szakma elméleti tudásával gyarapodtam. Egyetemi tanulmányaim során egy neves magyar divattervező mellett végezhettem szakmai gyakorlatot, ahol végül összesen kilenc évig működtem munkatársként és gazdagítottam tudásom többek között az egyedi méretes ruhakészítés, kollekciózás, oktatás, rendezvények és gyártás területén.A Printával 2018 környékén ismerkedtem meg és kezdtem el együttműködni. Részben teljesen más látásmódot kívánt a Printa alkotások elkészítése, ami új kihívás elé állított. Izgalmas volt számomra elmélyülni a zero waste kivitelezés és a reuse világában.Immár több mint két éve vezetem a gyártást és előkészítést, készítem a mintadarabokat és szabásmintákat a csapat oszlopos tagjaként. A legjobban azt szeretem a munkámban az alkotás mellett, hogy mindig találok új kihívást, és tudom magam fejleszteni.

Varga Bálint Dániel

SZITANYOMÓ STUDIO VEZETŐ, GRAFIKUS

A Kortárs Művészeti Iskola (KREA) tervezőgrafika szakán diplomáztam 2019-ben. Itt mestereimtől rengeteget tanultam a grafikáról az iskolai évek alatt és után is egyaránt. A Printában 2018-ban kezdtem el dolgozni gyakornokként, és szép lassan összefonódott a tanulmány, a hobbi és az érdeklődés a munkával, és kezdett kialakulni egy szimbiózis, amiben kifejezhetem magam, mint művész, de mint tervező is vagy akár az utóbbi időkben mint szervező. A szitanyomás mindegyikben közös. Sokat változnak az időszakok, mikor melyik kap nagyobb hangsúlyt, és így törekszünk arra, hogy mindenki megtalálja a maga arányait és feladatait a vállalásaink mellett, hogy az itt megszerzett tapasztalatokat mi is továbbadjuk és megosszuk, valamint lehetőséget adjunk kiállítások keretein belül a hazai művészeknek és leendő művészeknek egyaránt. 

Szabó Anna

ÜZLETVEZETŐ

A Budai Rajziskola grafika szakán végeztem 2020-ban, de magát a grafikát nem éreztem magaménak, így nem mentem ezzel tovább. A Printába eladóként kerültem be, jelenleg üzelvezetői pozícióban vagyok. Emelett a hírlevelekért és az insatgram storykért is én felelek, amivel tudok napi szinten kreatívkodni – ez igazán jól jön a sok papírmunka mellett! Szerencsére Zita figyel mindenki kreatív energiáira, így arra is van lehetőségem, hogy az illusztrációim bekerüljenek az üzletbe, illetve eg-egy eseményen analóg géppel is szoktam fotózni.

Kéri Enhtujá

VARRÓNŐ

Mongóliából származom, varró és szabónő a szakmám, több varrodában is dolgoztam már. 2017-ben találkoztam először a Printa darabokkal: akkor még egy külső varroda tagjaként, a Printa upcycling ruhák kerültek hozzám. Már akkor is tetszett, hogy egyediek, és nem csak csinálni kell őket, hanem kreatívan gondolkozni is rajtuk. 2019-től már a Printa csapat tagja vagyok, és ha Printa ruha tulajdonosa vagy, akkor azt valószínüleg én készítettem. Nagyon szeretem a munkámat, ez éltet. Különösen szeretek a részletesen kidolgozott munkaruhákkal dolgozni, amik kihívást jelentenek számomra.