ESZKA x PRINTA - Egy barátság története

ESZKA x PRINTA  - Egy barátság története

Szakos Kriszta (ESZKA) és Majoros Zita (Printa), két tehetséges tervező, akiket nemcsak a hosszú évek óta tartó barátság, de hasonló gondolkodásmód és fejlődési utak is összekötnek.

Barátságunk tele van emlékezetes eseményekkel, például olyanokkal, mint amikor sikerült annyira felbosszantani egy taxisofőrt, hogy kizavart minket az autójából. Komolyabban véve, mindig ott álltunk egymás mellett érzelmi és szakmai nehézségekben egyaránt, folyamatosan támogatva és segítve egymást. Egymásból merítettünk inspirációt és tanulást, ami még szorosabbá tette kötelékünket.” mondja Zita

Kriszta a családi kötödében alkot, míg Zita a Printa szitanyomó műhelyében valósítja meg terveit. A Printa visszafogott színvilágát és a ESZKA szabad színhasználatát egyesítve, a két márkát közös projektben mutatták be, ahol Kriszta és Zita maguk is modelleként tűntek fel.

Ebben a kollaborációban Kriszta stylist tapasztalatait felhasználva válogatott ki olyan egyedi darabokat a saját kollekciójából, amelyek tökéletesen illeszkednek a Printa világába. Ezeket a darabokat most a Printa üzleteiben is megtalálhatják az érdeklődők. A Printa szitanyomott mintás nadrágjai, újrahasznosított farmerei és felsői kiegészülnek az ESZKA színes, vibráló kötött kollekciójának kabátjaival és tunikáival.

Az ESZKA márkáról és Szakos Krisztáról szólva, Kriszta 2004-ben indította el márkáját, amely leginkább a mintás kötött darabokról és a színes kötött kabátokról vált ismertté. Kriszta termékei jellemzően egyediek, ritkán kerül sor szériagyártásra. Márkáját és termékeit személyes énjének tükröződéseként tekinti, ahol változatos stílus hangulatai és érdeklődései közvetlenül befolyásolják a tervezési folyamatot. Ennek eredményeképpen születnek meg a sokszínű és változatos kollekciók, melyek dinamizmusukkal, színkavalkádjukkal és mintaorgiájukkal egyedülállóan hatnak. Kriszta magát elsősorban vizuális művészként és jelmeztervezőként azonosítja, aki a színekkel és grafikai tervezéssel isfoglalkozik. Inspirációt számos forrásból merít, többek között a grafikai művészetből, a természetből, valamint különböző kultúrákból, mint Marokkó és Portugália. A tervezés során hangsúlyt fektet a karakterek és hangulatok megjelenítésére, valamint a színek és minták közötti feszültségre. Zitához hasonlóan Kriszta is fenntartható módon közelíti meg a divatot, használt fonalai között megtalálhatóak a németországi újrahasznosított pamutok, valamint az ellenőrzött gazdálkodásból származó biológiai alapanyagok.

Az ESZKA kollekciójában különböző kötött termékek találhatóak, mint például kabátok, pulóverek, szoknyák, ruhák és kiegészítők. A márkát a dinamikus színvilág és a saját tervezésű minták teszik egyedülállóvá.

A fotózás helyszíne Kriszta otthona, egy kreatív, zöld oázis, ahol személyes tárgyai keverednek a mintáival, és amelybe becsempésztük a Printa néhány tárgyát, így teremtve meg az egyedi atmoszférát, amely mindkét márkát jellemzi. Ez a különleges környezet tökéletesen megmutatja Kriszta és Zita kreatív szellemét, ahol az ESZKA izgalmas mintái és a Printa erőteljes designjai egészítik ki egymást.

A kollaboráció eredménye egyedi és inspiráló, bemutatva mindkét tervező stílusát és kreatív energiáját. Ez az együttműködés nemcsak két barátnő közös alkotói folyamatát, hanem a magyar design világ két izgalmas arcát is bemutatja, megmutatva, hogy a különböző stílusok és látásmódok hogyan alkothatnak együtt összhangban lévő és különleges összhatást.

nézzétek meg az Eszka x Printa kollekciót

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.