Jane Goodall Intézet x Printa mini kollekció

Jane Goodall Intézet x Printa mini kollekció

Az a bölcsesség és erő, amit képvisel, igazán különleges és inspiráló. Van valami dr. Jane Goodall személyében, ami emberek millióira hatással van. 

10 évesen elhatározta, hogy Afrikában fogja megfigyelni a vadon élő állatokat, és 26 éves korában valóra vált az álma. Elment Afrikai erdeibe, hogy tanulmányozza a csimpánzok figyelemre méltó életét, majd közel három évtized múlva “elhagyta” szeretett csimpánzait, hogy megmentse őket. Manapság mintegy évi 300 napot utazik, hogy felhívja az emberek figyelmét azokra a problémákra, melyekkel a Föld jelenleg szembenéz.

Dr. Goodall idén áprilisban betöltötte a 90. életévét. Világszerte ünneplik őt az év folyamán. Magyarországon is sokan szerveztek, szerveznek programokat dr. Goodall tiszteletére.

A Printa egy mini kollekciót tervezett a jeles alkalomból, melyet dr. Goodall munkássága ihletett, mégis, közben hamisítatlan Printa módra jeleníti meg az afrikai szafarik világát. Az anyaghasználat természetközeli, a gyártás körültekintő.

 

A tervezésnél fontos szempont volt az optimális anyaghasználat, a zero waste textilszabászati megoldások. A kollekció darabszáma limitált és az igényeket követi. Biopamutok, natúr pamutvásznak és len jellemzik, melyet vízbázisú szitanyomással készült csimpánz minták keltenek életre. 

 

A ruhadarabok mellett egy “csimpi” párnababa is született textil maradékokból, újrahasznosított belsővel és szintén környezetkimélő, vízbázisú festékek felhasználásával. 

 

A mini kollekció arcaként Bohoczki Sára színművészre esett a választás, hiszen ő személyesíti meg dr. Goodall-t a Jane Goodall Intézet “Legyél Te is Jane!” címet viselő sétaszínházi darabjában.

 

A design darabok vásárlásával a Jane Goodall Intézetet támogatjátok.

1977-ben dr. Goodall megalapította a Jane Goodall Intézetet, azóta pedig további 28 országban alakult Jane Goodall Intézet, amelyek minden nap változást hoznak a világban. Globális természetvédelmi szervezetként közösségközpontú megközelítést képviselnek, célkitűzéseik az állatok, a környezet és embertársaink védelme Afrikában és a világ számos egyéb területén. A szervezetekben dolgozó fiatalok és idősek mind egy szebb és élhetőbb jövő érdekében munkálkodnak, hatalmas erőfeszítéssel és lelkesedéssel.

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.