Alkotóerő és funkcionalitás kéz a kézben: itt a Printa SS23 Creative Utility kollekciója

Alkotóerő és funkcionalitás kéz a kézben: itt a Printa SS23 Creative Utility kollekciója

A Creative Utility elnevezésből már sejthetjük, hogy a Printa idei tavaszi-nyári kollekciója két fogalomból inspirálódott, a kreativitásból és a praktikumból, amelyeket a tervező, Majoros Zita ezúttal egy teljesen friss nézőponttal vizsgált, a Printa a gyökereit megőrizve. 

 

 

Kétség sem férhet hozzá, hogy a hagyományos munkaruha az egyik legfunkcionálisabb ruhadarab, éppen ezért választotta ezt Zita fő inspirációforrásként. A Printa a kezdetektől fogva ügyel arra, hogy a női ruhákat is zsebekkel lássa el, ugyanis a zsebek a nők függetlenségét biztosítva a nemi egyenlőséget is szimbolizálják. A Creative Utility tulajdonképpen egy óda a zsebekhez, mivel nemcsak, hogy majdnem minden ruhadarabon megtalálhatóak, de akadnak olyan kulcsdarabok is - például a trapéz nadrág vagy az ujjatlan mellény -, amelyek zsebekkel túldíszítettek, sőt, ez az extra dizájn néhol még egy kontrasztos zsebrajzzal vagy egy váratlan színnel is ki lett hangsúlyozva. A zsebek továbbá egy szuper megoldásnak bizonyultak a visszamaradó anyagvégek kreatív felhasználására is. A hagyományos cargo nadrág pár éve már újból a fénykorát éli, de hype ide vagy oda, ez a zsebekben bővelkedő, praktikus darab a Printánál mindig megtalálható lesz.

 

 

Természetesen a tradicionális munkaruha, mint ihletadó, Zitának önmagában nem volt elég, így fogta ezeket a klasszikus vonalvezetéseket, és összemosta a kreativitással. Az eredmény: jól kihasználható darabok merész, de játékosan könnyed és abszolút befogadható mintákkal. A tervező célja, hogy mindenkit ösztönözzön a szabadidejének kreatív eltöltésére: a kollekció felhívja a figyelmet az alkotói folyamatok fontosságára, pontosabban azok mély, minőségi megélésére, hiszen ez elengedhetetlen egy egészséges mentálhigiéné fenntartásához.

 

 

Ahogy már megszokhattuk, a nagy, erőteljes minták játéka szabad kézzel, gyakran intuitív módon készül, ami aztán a Printa saját műhelyében, kézzel, vízbázisú szitanyomással kerül rá a tárgyakra, ezzel is óvva a környezetet. Az anyagok tekintetében a márkához hű természetes kínálatot kapjuk: főként pihe-puha biopamuttal, finom tencellel, valamint len-és pamutvászonnal találkozhatunk, amelyek közt mono-textíliák is jócskán akadnak. Utóbbi egy olyan szövet, amely csupán egyféle típusú rostokból áll, egyféle anyagból épül fel. Ez a fenntarthatóság szempontjából előremutató, mivel egy szennyezetlen mono textília jóval nagyobb eséllyel kerülhet sikeres és könnyű újrahasznosításra, sokkal egyszerűbben megoldható az utóélete. A strapabíró, minőségi anyagok is a viselőjüket segítik - legyen szó munkáról vagy kikapcsolódásról -, hiszen a megbízható és komfortos anyagok ugyancsak a szabad alkotást támogatják.

 

 

A márkánál korábban már találkozhattunk zakókkal, amik upcycling módszerrel készültek, ám ezúttal, a Printa életében először 100%-ban saját készítésű zakókkal érkezik a tavaszi-nyári kollekció. Ezek, és sok másik Creative Utility tárgy olyan örök darabok, amik a natúr anyaghasználat mellett mégis kifinomult szabászati technikáról, gondosan elkészített részletekről árulkodnak, ami azt bizonyítja, hogy a fenntartható divat igenis lehet szofisztikált és magas minőségű.

 

 

A Creative Utility mindazoknak szól, akik több kreativitást szeretnének az életükbe vinni. A kollekció bővelkedik a különleges használati tárgyakban, amik mégis a realitás talaján maradnak, és a használójukat szolgálják, nem pedig fordítva. Mindannyiunkban rejlenek meg nem élt kreatív energiák, így a Printa SS23 kollekció neked is szól!

 

 

A teljes SS23 Creative Utility megtekinthető a Printa webshopon vagy a Rumbach Sebestyén utcai üzletben.

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.