Interjú Szabó Annával, a SELF-LOVE grafikakollekció alkotójával

Interjú Szabó Annával, a SELF-LOVE grafikakollekció alkotójával

A Printában idén Valentin-napkor az öngondoskodást ünnepeljük! A szeretetnek erről a szeletéről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, így a Valentin-nap egy tökéletes ünnepnap arra, hogy emlékeztessük magunkat ennek fontosságára. Hogy kinek mit jelent saját maga megszeretgetése, feltöltése, az természetesen egyénfüggő, ennek kitapasztalása is időbe telik. Öt művésznő a Mentálhigéné c. Printa kiállításmegnyitó keretében már bemutatta, hogy mit jelent számára az önszeretet, most pedig Szabó Annáé a főszerep, a Valentin-napon debütáló SELF-LOVE grafikakollekciójával. Ennek apropóján egy interjúval is készültünk, amiben Anna saját szavain keresztül érthetjük meg mélyebben a műveit.

 

 

Mióta vagy a Printa csapat tagja, milyen feladatokat látsz el?

Kicsit több mint egy éve kerültem a Printához bolti eladóként. Ebből elég könnyű levonni, hogy mit csinálok, de például becsomagolom a rendeléseket, brandingelem a ruhákat és életben tartom a monsteránkat. 

 

 
 

Nevezd meg a kedvenc tárgyad a Printából!

Erre elég lehetetlen válaszolni, de ha nagyon muszáj, akkor most talán Reni popcorn táskáját mondanám. :)

 

 

Milyen témát dolgoz fel ez a hat print, mi inspirált?

Ezek a rajzok tavaly ősszel készültek egy nehéz időszakban, amikor azt éreztem, hogy változtatnom kell, hogy nem jó az a szituáció, amiben vagyok. Van, ami sajnos nem rajtam múlik, de amin tudtam, azon változtattam. Ehhez az állapothoz sikerült megtalálnom a tökéletes #inktober listát, ami pont erre a változós, magadra odafigyelős, self-love dologra összpontosított, így igyekeztem ezt kihasználva kirajzolni magamból mindent, de tényleg mindent, ami bántott, amit szerettem, ami hiányzott és amire szükségem volt. 

 

 

A grafikáid napsárga és kobaltkék színekben születtek. Miért pont erre a két árnnyalatra esett a választásod?

A kéknek nincs olyan árnyalata, amit ne kedvelnék, de ebben a mélyebb kékben van valami határozott és merész, amit egyébként is különösen szeretek használni, amikor rajzolok/festek. Ez nekem egy biztos pont, egy bázis. A takaró, ami alá bebújsz, ha el akarsz tűnni kicsit. Azt érzem, ha kéket használok, nagy baj már nem lehet. 

A napsárga pedig a boldogság. Olyan, mint amikor reggel elhúzod a függönyt, meglátod, hogy süt a Nap, és mosolyt csal az arcodra. Apróság, de a lelkednek jót tesz, és szerintem a self-love is pont erről szól. Ez a két szín együtt nekem amolyan "safe place", és pont ezt szerettem volna megjeleníteni. 

 

 

Melyik print áll hozzád a legközelebb, és miért?

A "Shame" című. Szomorú, depresszív és nyomasztó, de az a helyzet, hogy amikor ezt lerajzoltam, megkönnyebbültem. Ki kellett rajzolnom magamból, és nagyon jól esett, hogy sikerült. 

 

 

Szabó Anna teljes SELF-LOVE grafikakollekciója megtekinthető a webshopon vagy offline a Rumbach Sebestyén utcában.

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.