Organikus dekorációk egy meditatív enteriőrért: itt a Printa "Faces and vases" kerámiakollekció!

Organikus dekorációk egy meditatív enteriőrért: itt a Printa "Faces and vases" kerámiakollekció!

A Printa tervezője, Majoros Zita egy limitált kerámiakollekcióval köszönti a 2023-as évet, amely organikus vázákból és ősi ábrázolást idéző kerámiaarcokból áll.

 

 

 

Zita a kerámiaművészet szerelmese, így időről-időre friss kerámiákkal színesíti a Printa palettáját. A kollekció ezúttal a dallamosan csengő Faces and vases nevet kapta, amely hallatán már nem meglepő, hogy ezúttal vázákat és arcokat ábrázoló tárgyakat fogadhatunk. Ez egy 2020-as home kollekció folytatása, amikor a spekulatív arcok és vázák grafikákról és párnákról köszöntek vissza.

 

 

Ahogy a korábbi, Sanctuary kerámiakollekciónál, most is szándékosan megjelenik egy ősi dimenzió: organikus formák, absztrakt, ecsetvonásos minták és ősi képeket felelevenítő kerámiák alkotják a kollekciót. Minden darab egyedi, kézzel nyújtott, formázott, festett és mázazott, valamint szabad, ösztönös alkotási folyamat által született, így a tárgyak meditatívan hatnak a nézőre. Egy aktív pihenés jön létre: a "Faces and vases" elmélkedésre invitál, miközben tudattalan is nyugtató élményt nyújt.

 

 

 

A szabad ecsetvonások szintén ezt a hatást erősítik. Ezek a minták sokaknak már ismerősek lehetnek, mivel a Printa jelenlegi ruhakollekciójával is összhangban vannak, ahol a minták ugyancsak intuitív módon, könnyed, ösztönös mozdulatok által születtek. Ami a színeket illeti: a fekete kontrasztos karaktert ad a tárgyaknak, míg a ragyogó sárga melegséget visz az összképbe, a kék árnyalatai pedig összekötik a kettőt.

 

 

A kerámiaarcokkal polcokat, kisasztalokat és bármilyen sík felületet díszíthetünk, akár falra is komponálhatjuk őket. Ha mindenképp dedikált funkcióval szeretnénk ellátni a kerámiákat, akkor ékszertartóként vagy apró tárgyak tálcájaként is működnek.

 

 

A vázáknál adott a funkció, de virágok nélkül, kisplasztikaként is megállják a helyüket. Egymagukban is ízlésesen mutatnak, de akár 2-3 darabbal is dekorálhatunk egy adott teret, így különböző, váratlan módokon köszönhet vissza a kerámiák hangulata.

 

 

A limitált "Faces and vases" kollekció elérhető a Printa webshopon és a Rumbach Sebestyén utcai üzletben.

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.