Privát menedék a hétköznapokban: megérkezett Majoros Zita Sanctuary kerámia kollekciója a Printába!

Privát menedék a hétköznapokban: megérkezett Majoros Zita Sanctuary kerámia kollekciója a Printába!

Friss kerámia kollekcióval bővült a Printa HOME részlege: Majoros Zita ezúttal letisztult, organikus formákba öntötte személyes útkeresését, amely folyamat kollektíven kitölti mindannyiunk hétköznapját. 

 

 

A Printa tervezője, Majoros Zita most arra a kérdésre kereste a választ, hogy a rohamosan változó posztmodern világunkban vajon mi jelenthet még számunkra menedéket. A minket érő erős ingerek és negatív hatások mellett egyre nehezebbnek érezzük a lelki egyensúly fenntartását, és a pihenéshez szükséges körülmények megteremtését. Zita az otthonban kereste a választ. 

 

 

Az otthonunk az az intim tér, ahova a világ gondjai elől visszahúzódhatunk elcsendesülni, így nem csak a komfortérzetünk és az esztétikai igényeink miatt fontos, hogy egy igazán pihentető környezetet alakítsunk ki magunk körül, hanem a pszichés jóllétünk érdekében is. Ebben segít a Sanctuary kollekció, amely olyan letisztult, többrétegű jelentéssel bíró kerámiákból áll, amelyek lehetővé teszik, hogy tárgyakon keresztül is megélhessük, megteremthessük ezt a privát szentélyt, ahol minőségi feltöltődésben lehet részünk. 

 

 

De miért pont a kerámiák? Zita számára nem csak az otthon, de maguk a kerámiák is menedéket jelentenek; az organikus formák és lágy struktúrák találkozása. Maga a kerámiaművészet is egy csendes, befelé forduló, meditatív munka, így nem csak az elkészült mű, de maga az alkotási folyamat is egy békés tevékenység. 

 

 

A kollekciónak szándékosan van egy ősi dimenziója is, ezért meditatívan hatnak a nézőre. Az egymásra építhető elemek is ezt a hatást erősítik, akár csak az ellentétek egyensúlya: a lágy, formálható anyag, amely magas hőfokon végül megszilárdul, és a mázatlan, szemcsés, világos agyag találkozása a fekete darabokkal. Ez utóbbi kontraszt az ázsiai kultúrát idézi, pontosabban a jin-jang szimbólumát, amely az egymással szemben álló, mégis egymást kiegészítő erők szimbóluma. 

 

 

A kollekció egyik kulcsdarabja egy ikebana váza - amely szintén a japán kultúrában gyökerezik -, ami organikus, követ formáló alakjával érdekes részletet visz bármely enteriőrbe, növények nélkül is dekoratívan és izgalmasan megállja a helyét. A kollekció olyan darabjaihoz, mint a gyertyatartó vagy az ékszertartó szettek, dedikált funkciók köthetők, de kisplasztikaként is érvényesülhetnek. Kiemelkedő darab még a három különböző kerámia maszk, amelyek falra akaszthatóak, és erősen megjelenik bennük az említett ősi dimenzió és az önismereti utunk. 

 

 

Majoros Zita Sanctuary kerámia kollekciója megtekinthető a Printa webshopon vagy a Rumbach Sebestyén utcai offline Printa üzletben. 

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.