Cottagecore a javából: itt a Printa Neo Cottage home kollekció!

Cottagecore a javából: itt a Printa Neo Cottage home kollekció!

A Printa egy friss home kollekcióval köszönti a tavaszt: a Neo Cottage a vidéki élet hívogató nyugalmát, a rusztikus stílusjegyeket mossa össze a minimalista mintákkal és a kortárs elemekkel.

 

 

Kétség sem fér hozzá, hogy a kollekció legautentikusabb darabjai a fa mángorló, a vályú és a sámli, melyekből nincs két ugyanolyan, hiszen limitált számú, valódi vintage kincsek. Az idő eljárt felettük, aminek a nyomai szépen visszaköszönnek - a sámlik rozogák, a mángorlók lyukasok -, de az esztétikai értékük éppen ebben a megismételhetetlen patinában rejlik, ami egy plusz idődimenziót ad bármely minimalista térnek. Napjainkban a mángorló tálalóként, a vályú pedig gyümölcstálként születhet újjá, a kis sámlit pedig bárhova komponálhatjuk: egy könyvvel vagy akár egy növénnyel kiegészítve életet és hangulatot visz a térbe.

 


A népszerű Balaton és Mátra grafikák pedig közkívánatra textíliákra is rákerültek: most párnahuzat, nagy shopper, konyharuha és neszeszer formában is hazavihetők. A kollekciót natúr színpaletta jellemzi, amiből ragyogón kitűnik a Balaton kellemes kékje és a Mátra vibráló zöldje. A minták kézzel, vízbázisú szitanyomással kerülnek rá a natúr pamut és a juta vászon anyagokra a Printa műhelyében.

 

 

Ha az otthonunk dekorálására kerül a sor, hajlamosak vagyunk a konyháról megfeledkezni, pedig már egy-két aprósággal is sokat dobhatunk a helyiség hangulatán. A Balaton és Mátra mintás konyharuhákon kívül textilszalvétákkal, zero waste méhviaszos kendőkkel és újrahasznosított sörösüvegekből készült dekoratív barna üvegtárolókkal is felfrissíthetjük a konyhánkat. Hogy teljes legyen a cottagecore élmény, az óriási drapp és zöld kordbársony shopperek segítik a csomagolásmentes kamra feltöltését.

 

 

Természetesen ezúttal sem maradunk új Printa párnahuzatok nélkül: a tájmintás újdonságokon kívül kétféle patchwork párnahuzat is érkezik, amik most nem a mintájukkal, hanem a finom struktúrájukkal hívják fel magukra a figyelmet. A különböző szövésű pamutok, a juta és a len találkozása izgalmas hatást kelt, mindezt a földszíneknek és a geometriai formáknak köszönhetően mégis egy letisztult, visszafogott stílusban.

 

 

A Neo Cottage Majoros Zita új kerámiakollekcióját is magába foglalja: az absztrakt minták egységesek ugyan, mégis minden darab egyedülálló, mivel kézzel készülnek, a formázást, a festést és a mázolást is beleértve. Az így megalkotott vázák és a tál mind a vidéki élet sajátosságaira reflektálnak, miközben a kortárs irányzatokkal is harmonizálnak. Kézművesség, lelassulás, idill és a tökéletlenségben rejlő őszinte esztétika: ezt adja a Printa Neo Cottage kollekció.

 

 

A teljes kollekció megtekinthető a webshopon és a Rumbach Sebestyén utcai üzletben.

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.