Faápolás kisokos - Miért válassz fa eszközöket a konyhádba, és hogyan ápold őket?

Faápolás kisokos - Miért válassz fa eszközöket a konyhádba, és hogyan ápold őket?

A Printa home részlegét már hosszú évek óta színesítik különböző fa kiegészítők. Ennek két oka van: imádjuk a rusztikus, natúr dizájnt, és mindig fenntartható megoldásokat keresünk. Ezeken felül igyekszünk a hazai művészeket támogatni, ezért a fából készült kiegészítők és eszközök kivétel nélkül tehetséges kézművesek alkotásai. A home kollekció ismét egy csapat fából készült újdonsággal bővült, ezért úgy gondoltuk, épp itt az ideje, hogy készítsünk egy faápolási kisokost a számodra.

 

 

MIÉRT VÁLASSZ FA KONYHAI ESZKÖZÖKET?

 

  1. Higiénikus - A fa eszközökön és azok szerkezetében nehezebben telepszenek meg a baktériumok, és még némi antibakteriális hatással is bírnak. A kések, kerámia edények, serpenyők szempontjából is kíméletesek, mert nem sértik a felületüket - ezzel is növelve azok élettartamát.

 

  1. Strapabíró - Egy minőségi fa eszköz hosszú éveken keresztül, egy életen át vagy extrémebb esetben generációkon keresztül megmarad. Célszerű a lentebb felsorolt ápolási szabályokat alkalmazni, hogy megőrizd a szépségüket.

 

  1. Környezetbarát - Ezt nem is ragoznánk túl: a fa anyag könnyedén lebomlik, így ha mégis meg kell válnod valamilyen eszköztől, azzal kevésbé terheled a környezeted, mintha az például műanyagból lenne.

 

  1. Esztétikus - Végül, de nem utolsó sorban: a fa eszközök bármilyen stílusú otthonban ízlésesen mutatnak, egy kevés természetet csempészve a négy fal közé. Egy fa kiegészítő textúráját alaposan megvizsgálni pedig már-már felér egy meditációs gyakorlattal: a természet csodája, nincs két ugyanolyan.

 

 

 

HOGYAN ÁPOLD A FA KONYHAI ESZKÖZÖKET?

 

Annak érdekében, hogy a fa anyagú kiegészítőid sokáig megőrizzék a szépségüket és minőségüket, érdemes betartanod ezt a pár tanácsot!

 

  1. Ne áztasd, ne tedd mosogatógépbe!

Ha a fa eszközök vízben állnak, az deformálhatja őket, és a baktériumok is könnyen megülhetnek bennük. A mosogatógépben pedig a mosogatószer beivódik a fa szerkezetébe, amit aztán az étkezéseknél nem túl szerencsés bevinni a szervezetünkbe.

 

  1. Hidratáld!

Ezt méhviasszal vagy még egyszerűbben olívaolajjal is megteheted: kend be a felületet, majd hagyd rajta pár órán keresztül, végül mosd el az eszközt!

 

  1. Mi legyen a karcolásokkal?

Ha a fa felületen sérülések - például vágódeszkán kés általi karcolások - keletkeznek, akkor ezt időközönként egy csiszolópapírral könnyen kezelheted.

 

  1. Szagtalanítás, hogyan?

Citromlével vagy gyömbérrel átdörzsölve megszűnik a hagymaszag, és minden egyéb, amit a fa eszköz használat közben esetleg magába szívott.

    

Fából készült tárgyakat persze nem csak a konyhában érdemes használni, az anyaghoz köthető pro érvek ugyanúgy érvényesek egy gyermek fa pörgettyűre vagy fa fésűre, mint egy fa mozsárra. Összegyűjtöttük az összes fából készült Printa terméket egy helyre: válogass kedvedre ide kattintva, a teljes kínálatért pedig látogass el a Rumbach Sebestyén utcai üzletünkbe!

 

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.