A kapszulagardrób szerepe a hétköznapokon és a nyaralás során

A kapszulagardrób szerepe a hétköznapokon és a nyaralás során

Egy az igényeidhez, életstílusodhoz kialakított, alaposan átgondolt kapszulagardrób nagyban megkönnyítheti a mindennapjaid, de egy nyaralás alkalmával is rengeteget profitálhatsz belőle. Búcsút mondhatsz a reggeli hosszas készülődésnek, a fölösleges vásárlásoknak és a ruhadaraboktól túlcsorduló bőröndödnek, amint kialakítasz egy ilyen ruhatárat. Legújabb cikkünkben a kapszulagardrób összeállításához adunk tanácsokat! 

 

Először is, mi az a kapszulagardrób? 

Egy kapszulaszemlélettel összeállított gardrób nagyrészt vagy teljesen jó minőségű alapdarabokból áll, amik könnyedén és sokféleképpen kombinálhatóak egymással. Ez a kihasználhatóság, a fenntarthatóság és a funkcionalitás szempontjából is csak előnyös lehet, így nem véletlen, hogy az utóbbi években egyre nagyobb és töretlen népszerűségnek örvend ez a módszer. 

Mik az előnyei a kapszulagardróbnak? 

Költséghatékony, hiszen egy ilyen ruhatár meghatározott számú, általában 30-40 ruhadarabból áll; a fehérneműket nem beleszámolva, de a cipőket és a kiegészítőket igen. Ezek pontosan átgondolt alapdarabok, ezért nem kell majd extra ruhadarabokra költened, ráadásul így még az impulzív vásárlásokat is visszaszoríthatod. Helytakarékos, mivel valóban csak az “esszenciát” tartalmazza. Időhatékony, mert a céltalan költekezések és a gardrób előtti hosszas elmélkedést is megspórolod. Környezetbarát, mert nem viszel haza fölösleges dolgokat. Ha a trendek, a divat nem a te tereped, akkor is jó választás ez a módszer, hiszen a segítségével nem szükséges annyi időt, pénzt és energiát az öltözködésre szánnod, mégis korrekt, kedvedre való szettekben élheted a mindennapjaid. 

Hogyan kezdj neki? 

Pakold ki az egész ruhatárad, és gondosan nézd át az egészet! Három kupacba válogasd őket: amik már nincsenek hordható állapotban, amik jó állapotban vannak, de valamilyen okból kifolyólag nem hordod őket - ezeket eladhatod vagy elajándékozhatod - és végül; amiket szeretsz és viselsz is. Utóbbi halmazzal fogsz dolgozni, ez lesz a kapszulagardróbod alapja. Figyeld meg, melyek azok a színek, amiket a legszívesebben és a leggyakrabban hordasz; ezek lesznek az alap színeid, amiket kiegészítesz majd pár egyéb árnyalattal. Fontos, hogy ez a színpaletta szépen harmonizáljon, minden párosítható legyen egymással! 

Pár hétig viseld kizárólag azokat, amiket ebbe a kupacba válogattál és figyeld meg, hogy a végeredmény mennyire életképes, mert lehet, hogy még mindig találsz majd olyan darabot, amit rosszul ítéltél meg, és mégis mennie kell! Ezt követően beszerezheted a hiányzó elemeket, de ne siesd el! Inkább teljen hosszabb időbe, mire megtalálod, amit pontosan keresel, de csakis a számodra tökéletes, kifogástalan minőségű darabot vidd haza! A színpalettád és az életstílusod mindig tartsd szem előtt, amikor új taggal bővíted a ruhatárad! Ne ess kétségbe, ha nehezen szoksz hozzá az új rendszerhez, vagy ha esetleg eleinte időigényes a folyamat, hiszen egy jól működő kapszulagardrób felépítése akár 1-2 évbe is telhet, de később minden kifizetődik! 

Kapszulagardrób nyaraláshoz? 

Összeállíthatunk külön kapszula ruhatárakat egyes alkalmakhoz is, például munkához, esti programokhoz vagy nyaraláshoz. Utóbbi különösen hasznos lehet, hiszen utazáskor a helytakarékosság első számú szempont. 

A Printa kollekciók megtervezésénél mindig szem előtt tartjuk a kapszulaszemléletet. A nyári Breeze darabjai is tökéletesen harmonizálnak egymással, sokféleképpen variálhatóak, és tulajdonképpen minden darab összeillik.

Készítettünk 3 különböző, komplett kapszulagardróbot Zita ruhatárából, kifejezetten nyaraláshoz tervezve, hogy legyen miből ihletet merítened!

1. KAPOLCS

A "Kapolcs" kapszulagardrób egy igazi fesztivál-kompatibilis válogatás. Könnyed, bohém stílusú, ragyogó színvilággal és kényelmes, praktikus alapdarabokkal.

 

2. BALATON

A "Balaton" válogatásunk egy friss, kék-fehér összeállítás, amely kellemesen reflektál a vízparti atmoszférára. Zita Balaton iránti szeretete mélyre gyökerezik, így a Printa kínálatában mindig felbukkannak ilyen stílusú darabok, akár csak a legújabb STRAND kollekcióban.

 

3. HOMOKOS TENGERPART

A harmadik kapszulagardróbunk egy letisztult, homok-bézs ruhatár, határozott, fekete kontrasztokkal. Tökéletes bármely nyaraláshoz, de ezt a válogatást egyértelműen a lágy, homokos tengerpartok inspirálták!

 

Reméljük cikkünk meghozta a kedved egy tudatosabb gardrób kialakításához és tippjeink hasznodra válnak a jövőben! 

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.