Műanyagmentes strandolás

Műanyagmentes strandolás

A strandokat behálózó hulladéktermelés évről évre égetőbb probléma: műanyag evőeszközök, tányérok, poharak, szívószálak, csomagolások és PET palackok tömkelege kerül a szemétbe - jobb esetben - már egyetlen nap alatt is. A műanyagmentes július - egy nemzetközi kihívás - keretein belül szeretnénk nektek tippeket adni a környezetbarát strandoláshoz, hiszen már minimális odafigyeléssel is rengeteget tehetünk a bolygónkért.

 

Az új Balaton STRAND kollekció olyan termékekből áll, amik a fenntarthatóbb vízparti pihenéshez és úgy általában a mindennapokhoz is hasznosak lehetnek. Egy kulacs mindig jó társad lesz, így elkerülheted a PET palackokat, a saját üveged pedig a strandokon is újratöltheted egy ivókútnál. A Balaton kulacstartóval mindig kényelmesen kéznél lehet az italod, ráadásul így a rendszeres folyadékpótlás is biztosabb. Igény szerint vihetsz magaddal elmosható műanyag vagy fém poharakat is, amikbe bátran kérheted a büfében vásárolt italokat is.

Az ételhordók használata egyáltalán nem újkeletű dolog, de a méhviaszos kendőké már annál inkább. Ezek ugyanúgy működnek, mint az alufólia, a szalvéta vagy a folpack, csak fölösleges hulladéktermelés nélkül. Az étteremben vagy a büfében elvitelre kért ételeket vidd el a dobozodban, de egy szelet pizzát vagy például egy palacsintát kérhetsz a kendőre is a műanyag vagy papír tányér helyett! Használat után csak egyszerűen töröld át egy nedves kendővel vagy szivaccsal, de csap alatt is elmoshatod langyos vízzel! A Printánál háromféle kendő közül is válogathatsz: egy Balaton, egy ecsetvonásos és egy váza mintás is elérhető.

Az egyszer használatos szalvéta helyett vigyél magaddal moshatót, a Printánál ezt minőségi natúr pamutvászon anyagból készítjük! A nagy méretének köszönhetően furoshiki kendőként is működik, tehát csomagolhatsz is bele. Ha italt vásárolsz, akkor előre érdemes szólni, hogy nem kéred a szívószálat. Ihatod szimplán csak nélküle, de ha nem szeretnél lemondani róla, akkor szerezz be fém szívószálat! A rozsdamentes acélból készült 4-es szívószál szettünket most Balaton mintás pamut tasakkal is elkészítettük. Evőeszközöket vihetsz otthonról, hogy mellőzhesd a műanyag változatokat, amelyek egyébként sem túl strapabíróak, még egyszeri étkezéshez sem. Utazáshoz, kiránduláshoz a legpraktikusabb, ha mindig van nálad egy mini evőeszköz csomag. A Printánál ez tartalmaz egy kanalat, egy villát, egy kést, egy bambusz szívószálat, hozzá egy tisztító kefét és még egy fogkefét is. A STRAND kollekció keretein belül most vízbázisú szitanyomással készítettünk egy Balaton mintás változatot is.

A strandoláshoz szükséges dolgokat egy minél nagyobb táskába célszerű bepakolni, a STRAND kollekcióban két ilyen darab is született: egy óriás shopper, amelyhez akár törülközőt is erősíthetsz, és egy másik változat, amiben extra zsebek is megbújnak. A natúr és a Balaton mintás hálós shoppereink pedig kisebb tárgyak, ételek cipelésére alkalmasak, vásárláskor a papír-vagy nejlonzacskót is felválthatod vele. Extra tipp: a vízparti pihenés végéhez érve a nedves játékokat és fürdőruhákat kényelmesen, külön elteheted ezekbe is. Szintén hasznos lehet még a természetes, zero waste szúnyogriasztó permetünk, amelynek csomagolását visszavesszük, majd újra felhasználjuk, továbbá 20% kedvezményt is adunk a következő permet árából. A kézfertőtlenítőnkre ugyanezek érvényesek!

 

Reméljük hasznosnak találtad zero waste ötleteinket, és te is minél környezetbarátabb módon töltöd a vízparti pihenésed! Mivel egészítenéd ki a listát?

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.