FORMES – Új AW21 kollekció a Printánál!

FORMES – Új AW21 kollekció a Printánál!

Az ősz nem kell, hogy szürke és sötét legyen. Éppen ezért, szerettünk volna némi frissességet vinni ebbe az időszakba, Printa módra. Modern sziluettek, üde színek, erőteljes formák – ez az új Printa „Formes” kollekció.

 

A Printa tervezője, Majoros Zita a kapszula szemléletet mindig szem előtt tartva tervezi a kollekcióit, így az egy harmonikus összképet nyújt, és minden mindennel kombinálható – a színeket és a fazonokat együttvéve.

Az alapszínek közé tartozik a fekete, a fehér, a bézs és a navy. Ezek az árnyalatok tökéletes bázist nyújtanak bármely ruhatárnak, hiszen bármihez illenek és könnyen kombinálhatóak. Tudtad, hogy a sötétkék minden színtípusnak jól áll? Fekete helyett olykor érdemes inkább navy-t választani, ugyanolyan elegáns, de valamivel frissebb hatást nyújt.

A kollekcióban két nem mindennapi árnyalat is megjelenik: a levendula és a terrakotta. Ezek nyáron igen közkedvelt színek, de miért ne hordanánk őket az őszi-téli szezonban is? Bátran viseld a Printa lila pamutvászon kabátot vagy a rövid overshirt kabátkát a hűvösebb napokon! Emellett a népszerű Printa slouchy nadrág most ebben a két ragyogó színben is elkészült.

A levendula és a terrakotta együtt elsőre szokatlan párost alkot, ám a zero waste csőruha és a french terry póló megmutatta, hogy az érdekes kombinációk igazi felüdülést nyújtanak a szemeknek, különösen a borúsabb szezonban.

 

A „Formes” név a kollekció egyedi sziluettjére és amőba szerű mintáira utal. A printek Zita alkotásai, amelyek vízbázisú szitanyomással kerülnek rá a természetes, finom, fenntartható textíliákra. Az anyagokat tekintve a kollekciót GOTS és OEKO-TEX minősítésű pamut uralja, a minősítés nélküliek pedig a legnyersebb, festetlen formában jelennek meg.

 

Zita mindig törekszik zero waste szabászati technikával dolgozni - amiben Deák János, a Printa szabásza már igazi mester -, így a „Formes” is megannyi ilyen darabbal büszkélkedhet. Gumis-megkötős miniszoknya, biopamut póló, ballonkabát, aszimmetrikus ing; pár zero waste példa a kollekcióból, amelyekkel nem csak stílusos, de környezetbarát is leszel.

Tudtad, hogy a tradicionális japán kimonó volt az egyik első zero waste öltözék? Az anyagok akkoriban még elképesztően drágák voltak, így törekedtek óvni azt, és az egészet felhasználni. A Printa kollekcióiban ez a klasszikus zero waste példa mindig megjelenik valamilyen formában, ezúttal két modell elérhető: egy bézs jacquard anyagú és egy fekete, a hátán szitanyomott felvarrással.

 

Az ingek a „Formes” kiemelkedő darabjai, hiszen merőben újragondolt fazonok, amelyek nagy része ingek újrahasznosítása által született. Egyedi statement darabok, mégis abszolút hordhatóak. Az aszimmetrikus fehér-bézs ing egy kis játékosságot ad a szettednek, az unique reshirt pedig egy vagányan elegáns darab.

 

A Printa Formes kollekció elérhető a Rumbach Sebestyén utcai üzletben és a webshopon, a darabok pedig elvihetőek fotózásra.

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.