HERBS kapszulakollekció

HERBS kapszulakollekció

A nyári “HERBS” kapszulakollekció ötlete az utóbbi otthonülős időszakban fogalmazódott meg. Általában nem töltünk olyan sok időt otthon, hogy ennyit foglalkozzunk a minket körülvevő térrel. Újra kellett építeni a kapcsolatot saját otthonunkkal. A kimozdulást hónapokig az jelentette, hogy megittunk egy teát a teraszon vagy a gangon, pepecseltünk a növényeink között a balkonon vagy a kertben. Az idei tavaszon sokkal többet kertészkedtünk, ültettünk, mint valaha. Sokan először fogtunk kenyérsütésbe vagy megfőztük az első levesünket.  Ezzel a kollekcióval, ezt az újra felfedezést szeretnénk megünnepelni, és megadni otthonunknak és kertünknek mindazt a figyelmet és törődést, amit megérdemelnek.

 

A mintákat és a színeket a föld és a fűszernövények inspirálták. A rozmaringot, a zsályát, a bazsalikomot, a mentát és a kakukkfüvet elnagyolt, majdnem absztrakt vonalas rajzokban fedezhetjük fel grafikákon, párnahuzatokon, ruhákon. 

“Szerettem volna beilleszteni a növénymintákat a kollekciónkba, de nem a már megszokott módon. A fűszernövények körülvesznek, ezért jutott eszembe, hogy a fűszernövény formák milyen frissen hathatnak, az illatokat és az ízeket juttatnak az eszünkbe. Egyszerűen csak kimentem a kertbe, téptem egy ágacskát és leskicceltem. A rajzoknál fontos volt, hogy gyorsan elkészüljenek a laza, esetleges hatás miatt. Általában ez van amikor alkotok, sokat gondolkozok rajta, aztán leülök és 5 perc alatt kész is vagyok… de amíg nem jutok el addig az 5 percig, az rengeteg időt igényel.” - meséli Zita az alkotás folyamatáról.

 

A konyhában a len tányéralátétek, a  szalvéták és a waffle konyharuhák egészítik ki a terítéket, főzés közben pedig a pamut/len rozmaring mintás kötény teremti meg a hangulatot. A pamut waffle anyagból nagyméretű plédek is készültek melyek fürdőlepedőként, ágytakaróként vagy kirándulós plédként is funkcionálhatnak. A zero waste elkötelezett híveinek a gyönyörű mintájú nagy méretű tiszta len shoppereinket ajánljuk.

“Az anyag választás már rég megtörtént, tudtam hogy egy len otthoni kollekciót szeretnék készíteni. A len minden szempontból megfelel az anyagválasztási igényeimnek, környezetbarát anyagnak számit mivel gyorsabban nő mint a pamut, kevesebb vizet és rovarirtót igényel a termesztése. Gyorsan lebomlik, nagyon tartós, ráadásul az egyik legősibb textil alapanyag, már 8000 éve készülnek belőle ruhák.”

 

A kert és a szabad levegő szerelmeseinek terveztük a kerti zsebes övet és az erős nagy karimás juta pamut kalapot. Ezeket a darabokat a Plant lady és „HERBS” graffiti mintás biopamut póló teszi teljessé.

“Természetesen kertészkedni bármiben lehet. De nekem volt egy kép a fejemben, és ezt szerettem volna létrehozni. Természetes alapanyagok és természetbe illő színek, kényelmes és stílusos kerti darabok, praktikus kiegészítőkkel.”

Ruháink eddig is a kényelemről voltak híresek, most vásárlóink kedvenceit új színben és “HERBS” mintával felfrissítve készítettük el. A minta nélküli darabokat is szintén a természet, otthon ihlette, ezek HERBS Pure néven találhatóak a webshopban és az üzletünkben.

A tárgyfotókat Zita, a modellfotókat a The Hungrians-ként ismert fotóspáros készítette, Balázs és Petra. Zita ezt meséli a fotózásról:

A tárgyfotóknak a felsőörsi házunk adott teret, a modell fotózás szintén a házunk környékén történt, talán ezért is szeretem ennyire ezt a fotósorozatot, nagyon személyes és meghitt. Petra és Balázs vizuális világa nagyon közel áll az enyémhez, ezért tökéletesen rá tudtak hangolódni a feladatra.

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.