It's called art - AW20/21 kollekció

It's called art - AW20/21 kollekció

Idén is érdekes mondanivalót közvetít az őszi/téli kollekció. Majoros Zita az idei szezonban a művészet iránti tiszteletét használta inspirációnak. De, mint minden Printa kollekcióban és termékben itt is megjelenik a márkára jellemző szellemesség, és nem a művészeti alkotásokat célozta meg, hanem az alkotó folyamat alatt létrejött „mellék produktumokat”.

 A kollekció fő motívuma nem más mint egy festékfoltos grafika, melyet a szitanyomó stúdiójukban sokat használt kötények ihlettek. A foltok hosszú időn keresztül gyűlnek a kötényeken, és minden kis foltnak megvan a saját története. Ez a foltgyűjtemény mélyebb szempontokat figyelembe véve tekinthetőek önálló alkotásnak, ezzel megkérdőjelezve a művészet fogalmát, hiszen a festék foltos kötények önmagukban az aktív művészet megkerülhetetlen lenyomatai.

 A foltok különböző formában végigkísérik a kollekciót. A pólókon, festő overálon, vintage kézzel szövött len öveken egyaránt megjelenik, ezzel különleges hangulatot teremtve az öltözéknek. Az ART darabokat kiegészítve Zitáék megalkották a kollekció PURE darabjait, amelyek ebben a szezonban, éles kontrasztban a festék mintás termékekkel, az üres vásznat jelképezik.

 Elsődleges szempont volt az alkotási folyamatban, hogy kényelmes, jól használható, időtálló darabok szülessenek, amelyeknek felhasználása sokrétű lehet. Egymással bátran kombinálható ruhákról és kiegészítőkről van szó, tehát akár egy teljes gardrób frissítést úszhatunk meg 4-5 darab vásárlásával.

Az anyag választásban ismét a natúr, természetes anyagok voltak fókuszban. A vastagabb biopamut, a kendervászon, a vintage kézzel szövött len és az újrahasznosított farmer, férfiing lesz az uralkodó anyag az őszi szezonban. A modellek nagy része továbbra is zero waste szabási technikával készül. Ebben a szezonban is elsődleges szempont volt, hogy minden felhasznált anyag GOTS és oeko tex minősítéssel rendelkezzen.

 

 A kollekció darabjai közül kiemelkedik a patchwork szerű vászondzeki, melyet 3 anyag találkozása jellemzi, nyers pamutvászonból, kék kendervászonból és újrahasznosított farmerből készült. A mély kék hordó nadrág, amely csodás a kék színét az eredeti indigónak köszönheti. A textil festésben a Bácsalmási Kékfestő műhely volt a márka segítségére.

Modellünk most is a gyönyörű Munkácsi Brigitta, a Nem pazar blog szerkesztője.

Nézd meg az új kollekció darabjait

 

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.