JUGOSZLÁV MONUMENTALISTA SZOBROK PÓLÓKON

JUGOSZLÁV MONUMENTALISTA SZOBROK PÓLÓKON

Az idei férfi kollekciót a kommunista érában született II. Világháborús Jugoszláv emlékszobrok inspirálták. A 60-70-es évek monumentalista beton absztrakt szobrai grafikai átírásban jelennek meg pólókon, vászontáskán és grafikákon. 


Az alkotásban megjelenő szobrok mind a volt Jugoszlávia területén találhatók, ahonnan tervezőnk Zita Majoros is származik. Zita nem csak a származása előtt tiszteleg a kollekcióval, hanem egy olyan, napjainkban már nem létező országnak állít emléket, aminek a mai napig a polgárának érzi magát.

A kollekció születésekor Kosmaj-ra és Kozarára esett a tervező választása. Mindkét emlékszobor fontos jugoszláv forradalmi csaták helyszíne volt. A Kozara emlékmű a sötét és a világosság harcát jeleníti meg, míg a Kosmaj szobor a forradalom és a szabadság szikráját jelképezi. A grafikákon az éles formákat a szabad vezetésű ecsetvonások puhítják.


A kollekció a biopamut alapanyagú pólókon és pulóvereken kívül, újrahasznosított pamut kötött garbóból és bomberdzsekiből, illetve kényelmes pamutnadrágokból áll. Nézd meg a termékeket

Modelljük ezúttal Varga Bálint stúdióvezető, aki a Printában végzett szitanyomó munkája mellett tehetséges grafikus művész.  

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.