COMFORT KOLLEKCIÓ BACH KATÁVAL

COMFORT KOLLEKCIÓ BACH KATÁVAL

Az idei események hatására úgy döntöttünk, hogy tovább erősödünk a kényelem frontján. A COMFORT kollekció megalkotásánál fontos szempont volt, hogy mind anyagokban mind szabásvonalakban a lehető legjobban kiszolgáljuk az új helyzet okozta igényeket. Biztos kézzel nyúltunk a tavaly már nagy sikert aratott 100% plüss és újrahasznosított kötött anyagainkhoz. Az új kollekciónkhoz Bach Kata színésznő adta az arcát, akinek az életében kiemelkedő szerepet tölt be a fenntarthatóság és a környezetvédelem.

Bach Kata 2015 óta a Vígszínház társulatának tagja. Többek között az Anna Karenina című előadás főszereplőjeként vagy a 2020 októberében bemutatott, Az apa című előadásban, Kern András oldalán is találkozhatunk vele. A filmvászonról Tinta Évaként lehet ismerős számunkra, aki BKV-ellenőrként elcsavarta Áron fejét Reisz Gábor VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan filmjében. Férje Wunderlich József, aki hozzá hasonlóan a Vígszínház művésze, lányuk, Júlia 2018 nyarán született. Katáék rajonganak az állatokért, örökbefogadott kutyájuk Herceg névre hallgat.

Mikor lett fontos neked a környezettudatosság? Kapcsolatban áll-e ez az anyasággal?
Igen, a kislányom születése előtt kezdtem el a környezettudatos alternatívákat keresni. Elképzeltem, ahogy lebeg a baba egy meleg, tiszta magzatvízben, félhomályban, majd a világra jön és az első amivel találkozik a gumikesztyű, neonfény, és a ropogós kórházi lepedő. Vittem magammal egy puha bordó anyagot a kórházba, és abba csavarták be először. Ez volt az első lépés, ami elindított bennem egy hosszú folyamatot.

 

Környezettudatosnak lenni sokszor körülményes, hogyan tudod összeegyeztetni ezt a pörgős színészi karriereddel? Tudnál-e néhány tippet adni az elfoglalt embereknek?
Minden csak szokás, megszokás. Dohányozni is körülményes. Sok rossz szokás ugyanúgy körülményes, mégis csináljuk. Először szerintem utána kell járni annak, hogy mi az, amit megetetnek veled, hogyan készülnek a fast fashion ruhák vagy bármi, ami gyorsan fogyasztható, egyszer használatos, eldobható és amikor eléggé megundorodtál mindezektől, és ezeken keresztül saját magadtól is, akkor le kell cserélni a rossz szokásokat jóra. 

Honnan vásárlod a ruháidat? Mit jelent számodra a tudatos öltözködés?
Mióta színész vagyok teljesen más a viszonyom az öltözködéssel, az Anna Karenina előadás alatt például tizenötször öltözöm át. Sokszor annyi időre veszek fel egy ruhát, hogy bemenjek a színházba. Nagyon válogatós vagyok, vannak ruháim vintage shopokból, barátoktól, vagy anyukámtól örökölt darabok. Ha beleszeretek valamibe azt a végtelenségig tudom hordani. Így nincs sok ruhám, olvastam nem rég a “kapszulagardrób” kifejezésről, aminek az a lényege, hogy kevés, de egymással jól kombinálható ruhád legyen, ez nálam magától kialakult. Sokszor megveszem a jelmezeimet, azokból az előadásokból, amiket levesznek repertoárról, hiszen rám vannak szabva, így van például iparművész által készített műszőrme bundám. Különleges alkalmakon ezeket részesítenek előnyben, az esküvői ruhám is egy kosztümös darabból volt, tetőtől talpig kézzel felvarrt gyöngyök díszítették.
 

Mit teszel annak érdekében, hogy az étkezésetekkel ne növeljétek az ökológiai lábnyomotokat? Hol vásárolsz, mit tudnál ajánlani, ha valaki most kezdi a fenntartható életmódot?
Száraz élelmiszereket csomagolásmentes boltban vásárolok. Rengeteg rágcsálnivaló is van ezekben a boltokban, például csomagolásmentesen chips vagy csoki. Saját üvegekkel és táskákkal érkezem, így tudom előre, hogy miből mennyit szeretnék. Azért örülök, hogy rátaláltam ezekre a boltokra, mert így minden mást, zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket, húst meg tudok venni a piacon, ahol szintén a saját táskáimat és dobozaimat használom. A csomagolásmentes boltokba nem kell sűrűn mennem, hiszen minden, amit ott veszek hosszan eláll, piacozni kell gyakrabban, annak pedig azért örülök, mert a piacok gyerekbarát helyek. Sokszor kutyasétáltatással kötjük egybe, így hangulatosabb családi program, mint végigrohanni egy bevásárlóközponton.

Szépségápolással kapcsolatban van-e kialakult fenntartható rutinod?
Próbálom kikerülni a műanyag csomagolást, inkább üvegbe vagy fémbe csomagolt termékeket veszek. A csomagolásmentesből például sampont és balzsamot is tudok hazavinni. Egyébként nyugatabbra például a DM-ben is utántöltheted a sajátmárkás termékeiket a boltban, várom, hogy hozzánk is eljusson ez.

Mit jelent számodra a zöld otthon, hogyan próbálsz tenni érte?
Letisztultságot jelent. Rendet, sok növényt, kevés régi, de jó állapotú tárgyat és bútort, kevés, de jól megválasztott többfunkciós modern kütyüt. Szerető családot, akik nem a tárgyaiktól, hanem egymástól függenek.

Mik a kedvenc darabjaid a Printa új kollekciójából?
A zöld plüssök. 

A fotósorozatot Mihály Zoltán készítette. A koncepcióban pedig marketing ügynökségünk a Jude and Friends volt segítségünkre. Katát a BJ's Managment képviseli.

Köszönjük a széket a Danken Stúdiónak.

Nézd meg a kollekciót!

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.