Printa Nőnap - Girl Gang

Printa Nőnap - Girl Gang

Minden évben megihlet és elérzékenyít bennünket a Nemzetközi Nőnap, hiszen ilyenkor az ország egy emberként ünnepli a nőket. 


Az utóbbi időben még nagyobb szükség lett a női összefogásra, női barátságokra. Embert próbáló időszak van mögöttünk, és ki tudja, hogy mi vár még ránk idén. Nagy segítségünkre voltak a nagymamák, nővérek, anyák, női munkatársak, női partnerek. 


Zita a végtelen Fortepan gyűjtemény böngészése alatt bukkant különböző csajos csapatokról készült képekre. Ezek a képek meséltek a női barátságról, egymás támogatásáról, erősítéséről.  Az egyik legrégebbi, 1900-ból származó, fotó annyira megfogta, hogy a kép Girl Gang felirattal került rá a pólókra, táskákra (forrás: Fortepan/Mészöly Leonóra, fortepan.hu). Elnézve a három karakteres és stílusos alakot, beleképzelheted magad a történetükbe. Vajon milyen lehetett nőnek lenni 1900-ban Budapesten? A középső nő vezető alkat, dacos és erős személyiség, jobb oldali hölgyről sugárzik az elegancia, bal oldali pedig visszahúzódó, óvatos, megfontolt. Ők a déd, ükanyáink, nekik köszönhetjük azt, amik ma vagyunk, lehetünk.


Ennek mentén gondolkozott el Zita arról, hogy a női kapcsolatok milyen hatással voltak és vannak a Printa alakulására. 


“Kik a Printa Girl Gang tagjai? A Printát mindig is erősítették a női energiák (tisztelet a kedves férfi kollégáknak). Még a kezdettől fogva Claudia Martins-szal karöltve alakítottuk az egészet.  Claudiával szülés közben találkoztunk, ami azért mondhatjuk eléggé női energiákat megmozgató dolog. De a következő években is rengeteg nő erősítette a girl gangünket, egy célért küzdöttünk, a fenntarthatóbb divatért és designért. Dolgoztunk, alkottunk, aztán elváltak az útjaink, közben nagyon sokat tanultunk egymástól. Csodás ruhák, termékek, grafikák születtek évek alatt, és ez most is így van.

Szeretnék kiemelni egy pár gang tagot, akik az utóbbi, nehéz időben segítették különleges látásmódjukkal, tudásukkal a Printát, ezért kiérdemelték a Printa girl gangben a helyüket.

Sipos Judittal nagyon jókor, 2019 tavasszal találtunk egymásra, azonnal megvolt a szikra, és tökéletesen kiegészítjük egymást. Benne minden tudás és skill megvan, ami belőlem teljes mértékben hiányzik, őt pedig beszippantotta a környezetbarát és tudatos kollekció tervezés és élet. A közös munka barátsággá alakult, jobb girl gang tagot kívánni sem lehet.

Maróy Krisztina, a Glamour főszerkesztőjével minden egyes találkozó nagyon inspiratív, rengeteg újat tanultam tőle. 2020-ban a vele közösen alkotott Glamour x Printa x Szalai Mimi kollekciónk belopta magát a szívetekbe, szerettétek a könnyed rajzokat és az üzenetüket is, amely a környezettudatosságról és a női összefogásról szóltak.

Mengyán Eszter mondhatom hogy a legrégebbi Printa girl gang tag, hiszen még a Printa előtti időkből ismerjük egymást. Újságírói és szerkesztői tevékenységével mindig is támogatta a brandet, még mielőtt bármilyen együttműködésről lett volna szó. 2016-ban eldöntötte hogy a munkásságát a fenntartható divat népszerűsítésére irányítja, azóta rengeteget tett a fenntartható divat népszerűsítéséért, és véleményt formált számos női társunknál. Hitelesebb emberrel nem is tudnék elképzelni az együttműködésünket.

Munkácsi Brigi nem csak zero waste harcos és blogger, hanem csodaszép model is, úgy hogy 2020ban 2 kollekciónál is modellnek állt Printa ruhákban, nagyon szeretem a közös munkánkat. Már Printa arcnak tekintek rá :)”


Szívből köszönjük összes nő társunknak, hogy támogat minket, ki a munkájával, ki a vásárlásával. Nélkületek lehetetlen lenne.

Kommentet hagyok

Kérjük vegye figyelembe, hogy a kommenteket jóvá kell hagynunk publikálás előtt.