Printa Canvas Atelier kollekció

Printa Canvas Atelier kollekció

Az új Printa tavaszi-nyári kollekció, a "Canvas Atelier", a stúdiós életből merít inspirációt. A ruhák véletlenszerű, színes mintákat viselnek, amelyek összefoltozott vászon hatását keltik - azonban nyilvánvaló, hogy ezek a foltok kreatív folyamat eredményei. Az egyik fő inspirációnk – nem először –  a munka kötényünk, amelyre a szitanyomó stúdiónkban a színes foltok és rétegek halmozódnak munka közben.

A ruhák nagy része natúr és fekete pamutból készült. Ehhez egy új anyagot használunk, amelyet egy év alatt számunkra fejlesztettek ki és állítottak elő Törökországban, egy családi manufaktúrában. A biopamut az alapanyaga, a szövés viszont egy sűrű kétoldalas interlock, de lycra nélkül (a fejlesztés célja az volt hogy elkerüljük a két oldal közé kerülő műanyag réteget). Eredménye egy sokoldalú, jó tartású, strapabíró pamut anyag, amelyből nem csak lazább viseletű ruhákat tudunk készíteni, hanem elegánsabb darabokat is.

A ruhákon szereplő foltmintát csak a varrás után helyezzük a kész ruhadarabra, ezzel is hangsúlyozva a véletlenszerűséget és az egyediséget, valamint a kézi szitázás művészi minőségét. Ez az az irány, amelyet a Printa szitanyomó stúdió mindig is képviselt, és amelyre a jövőben még nagyobb hangsúlyt fektetünk.

A pamut darabok mellett a kollekcióban szereplő mintás vászonruha darabokkal egészül ki, és az újrahasznosított zakóinkat is foltokkal díszítjük.

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.